Pokaż menu

Danfoss  ITEMMarkel  Cantoni GROUP Finder  SEW-EURODRIVE

Współpraca

Automotive Parts Expo 2018 – informacja prasowa

W dniach 15–18 listopada 2018, w największym w Polsce centrum targowym Ptak Warsaw Expo, odbędą się Międzynarodowe Targi Techniki Samochodowej, części zamiennych oraz wyposażenia warsztatów Automotive Parts Expo. Wydarzenie towarzyszyć będzie IV Międzynarodowym Targom Motoryzacyjnym Warsaw Motor Show.

Polski rynek automotive stale się rozwija. Rośnie liczba zarejestrowanych samochodów, a wraz z nią także wartość rynku napraw i części zamiennych. Jednym z głównych punktów kontaktowych dla producentów samochodów, producentów i dystrybutorów części zamiennych, warsztatów naprawczych poszukujących nowych produktów, usług lub partnerów biznesowych są targi Automotive Parts Expo. Impreza, która odbędzie się w dniach 15–18 listopada, zajmie ponad 20 000 metrów kwadratowych.  Wydarzenie będzie przestrzenią spotkań, w której pasjonaci motoryzacji i partnerzy rynku automotive nawiążą nowe kontakty biznesowe i zapoznają się z najnowszymi trendami w branży. Pomogą w tym także liczne konferencje i spotkania branżowe.

Zakres tematyczny wydarzenia stanowią: części zamienne do pojazdów, elementy karoserii, elektryka i elektronika pojazdowa, oświetlenie, instalacje gazowe, klimatyzacje, wentylacje, systemy ogrzewania, specjalistyczne narzędzia i urządzenia naprawcze, oleje, smary, płyny, szyby samochodowe, akcesoria samochodowe, a także wyposażenie warsztatów.

Targi adresowane są do profesjonalnego odwiedzającego – dystrybutorów części zamiennych, właścicieli i kadry zarządzającej warsztatów samochodowych, firm transportowych i serwisów diagnostycznych, a także przedstawicieli mediów oraz uczniów szkół branżowych. Z myślą o tych ostatnich przygotowywana jest specjalna Strefa Kariery mająca ułatwić łączenie pracodawców i przyszłych pracowników.

W tym samym miejscu i czasie odbędą się także IV Międzynarodowe Targi Motoryzacyjne Warsaw Motor Show – impreza, która dzięki polskim premierom światowych marek i spotkaniom z gwiazdami motorsportu co roku przyciąga dziesiątki tysięcy miłośników motoryzacji.

Automotive Parts Expo i Warsaw Motor Show odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Warsaw Expo, które jest organizatorem wydarzenia. Obiekt zlokalizowany jest w Nadarzynie, 15 minut jazdy samochodem z centrum Warszawy, bezpośrednio przy trasie S8 Warszawa-Katowice i jest największym obiektem targowym w Polsce. Ptak Warsaw Expo od 2018 jest członkiem UFI – Światowego Stowarzyszenia Przemysłu Targowego z siedzibą w Paryżu.

Więcej informacji: